dimarts, 3 de setembre de 2013

Montañismo con niños... el vostre llibre de capçaleraNIKITINA, Jekaterina; RIVEROLA, Víctor. 
Montañismo con niños : cómo ir a la montaña en familia. Madrid : Desnivel, 2012

Fa no res vos parlàvem de "Pirineos con niños : 34 excursiones" i en la ressenya que vos presentàrem férem moltes referències al llibre "Montañismo con niños" que publicaren els mateixos autors l'any 2012. D'esta publicació sempre vos hem dit que ha de ser capçalera per als pares que vullguen eixir amb els seus fills a la muntanya, recordeu-lo!. Així que hem pensat traure la ressenya que vam fer d'este títol de la pàgina de "lectures recomanades" i oferir-vos-la de nou en esta entrada per què els nous visitants del bloc i seguidors del facebook siguen conscients de per on heu de començar... Llegiu este llibre per favor!

Passejant per la Fira del Llibre de València arribàrem a la parada de la Llibreria Patagonia i descobrírem este llibre. El fullejàrem i ens va semblar interessant ja que responia a tot el que nosaltres havíem estat buscant al web per eixir amb el nostre fill a la muntanya, així que el compràrem. Els autors són una parella amb dos fills i conten les seues experiències amb ells a la muntanya. Donen consells sobre material, seguretat, mitjans de transport, destinacions i fins i tot un poc de psicologia infantil.

Esta parella es dedica a viatjar per qüestió del treball dels dos, ell és periodista i escriptor i ella fotògrafa, i són experts alpinistes. Passen moltes temporades a Suïssa caminant pels Alps i quan estan a Espanya disfruten dels Pirineus. Tenen la sort que el seu treball és viatjar per Europa, caminar, esquiar, escalar, fotografiar, etc. en els llocs més meravellosos. 
Quan començàrem a llegir el llibre no sabíem si morir-nos de l'enveja o tancar el bloc ja que les nostres eixides són ridícules comparades amb les travessies d'esta parella. Després pensàrem que la nostra realitat no és la mateixa, ni tampoc la de la majoria de la gent. Ells són una excepció. Continuàrem llegint i, encara que continuàvem amb la nostra enveja (sana, molt sana), pensàrem que tots els consells que donaven eren tant profitosos per fer muntanya als Alps com a la Serra Calderona. Així que este llibre s'ha convertit en el nostre llibre capçalera. A més d'aprendre amb ells, somniem amb tots els llocs meravellosos que esta família ha visitat i potser algun dia també ho fem nosaltres.

Vos el recomanem moltíssim, tant per a experts alpinistes com per a gent menys experta però que vol disfrutar de la muntanya amb els seus fillets. Víctor i Jekaterina ens mostren d'una manera molt clara com disfrutar de la muntanya sense haver de deixar els fills a casa, com amb paciència i planificació els pares poden continuar practicant senderisme mentres disfruten amb els fills. Com sempre diguem, la vida amb un fill ens canvia, hem d'adaptar-nos a la nova situació, però també hem d'anar adaptant als fills al nostre ritme de vida i a les nostres aficions, així les disfrutarem més encara.

Per conéixer un poc més este llibre i esta parella punxeu este enllaç del web de Desnivel o aneu al web de Familias en ruta

On comprar-lo....
A la llibreria Patagonia el trobareu per 16 €

Recordeu que teniu al vostre abast l'accés a la lectura en moltes biblioteques. Encara que este llibre com és tan recent i amb la baixada de pressupostos serà més difícil trobar-lo. Hem consultat la XLPV (Xarxa de Lectura Pública Valenciana) que inclou des de fa poc de temps les biblios de l'Ajuntament de València, i hem trobat exemplars a les següents biblioteques: BPM de Bétera, Massamagrell, Alcàsser, Sant Vicent del Raspeig i a València a la BPM Tomàs Vicent Tosca (C/ Yecla, núm. 12)

Vos agradarà!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Ens interessen moltíssim les vostres experiències, voleu compartir-les amb nosaltres?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...