dimarts, 17 de setembre de 2013

Cañón del Añisclo i una volta per l'Ermita de San Urbez

No podeu anar a Ordesa i perdre-vos el "Cañón del Añisclo"!
Este canó pertany al Parc Nacional junt a la Vall d'Ordesa, Monte Perdido, "Gargantas de Escuaín" i la capçalera de la Vall de Pineta. Val la pena passar per ell, encara que no feu res més que passar amb cotxe. Si no pareu es perdeu una meravella, però si no podeu fer-ho per qualsevol raó inexplicable, passeu encara que siga amb el vostre cotxe i quedareu bocabadats de la verticalitat de les seues parets i de com arribes a sentir-te encaixonat en este estret corredor que banya el riu Bellós.En temporada alta la carretera que travessa el canó només està oberta a la circulació en un únic sentit per evitar-ne problemes de trànsit i accidents. Així l'entrada al canó l'heu de fer des del poble d'Escalona. Per arribar a este poble heu d'agafar des de Broto la carretera N-260 cap a a Barbastro fins arribar a Aínsa des d'on agafareu el desviament cap a Bielsa per la A-138.  Però heu de tindre en compte que a partir de Nerín ja circulen els cotxes en les dos direccions, no vos confieu!

Si aneu sense presa i penseu fer un dia tranquil com nosaltres vam fer, val la pena fer una parada en Aínsa. Té un bonic centre declarat Conjunt històric artístic on destaquen la plaça major i l'església. És un centre xicotet per poder passejar, això sí NO agafeu el carro del vostre fill, agafeu la motxilla, el terra està empedrat i és impossible conduir el carro pels carrers. No dóna per a més que un passeig i fer-se un fresquet en alguna terrassa però és aconsellable fer una parada.Des d'Aínsa en un no res esteu a Escalona des d'on trobareu l'accés al canó sense cap pèrdua. Nosaltres seguírem el canó fins Sarvisé, (es seguir la carretera HU -631) però abans férem alguna parada en miradors i una estona més llarga per estirar les cames i fer el circuit d'Urbez. Un camí d'al voltant 3 quilòmetres, molt senzill, ben senyalitzat i que dura uns 45 minuts que heu de fer per estirar les cames i disfrutar.

Al llarg del canó hi ha moltes opcions des del pont d'Urbez mateix ixen altres variants cap a la Ripareta, cap al Refugi de Góriz, cap al Refugi de Pineta... com vos hem era el nostre dia tranquil i només tocava fer un passeig.

És un circular que comença a vora la carretera on voreu molts cotxes aparcats, però si seguiu un poc més endavant teniu un pàrquing ample i molt més còmode per deixar el cotxe. Com vos hem dit el camí no té pèrdua. Passareu per l'esquerra del pont d'Urbez per dirigir-vos cap a l'ermita que està excavada a la roca.

És molt xicoteta però ja que esteu pugeu les escaletes i pegueu una mirada dins. Junt l'ermita es trobareu en el punt més alt, poc a poc anireu baixant cap al riu per tornar a pujar de nou i tancar el circular. Al llarg de tot el camí disfrutareu de les vistes del canó, del riu, de la cascada d'Aso, de l'antic molí, de creuar un pont penjat...

Una bonica volta que de segur vos agradarà molt!


Característiques de la ruta: 
Circular
2,5 quilòmetres
968 m - punt més alt
920 m - punt més baix
162 m - desnivell  de pujada i baixada
Temps en moviment: 50 min. aprox.
Edat dels bebés: Joan (10 mesos)


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Ens interessen moltíssim les vostres experiències, voleu compartir-les amb nosaltres?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...