Coses que duguem a la motxilla

Les nostres eixides a la muntanya són d'unes poques hores, entre dos i cinc actualment, amb Joan amb 7 mesos fets. Per tan poc de temps podem pensar que no necessitarem molta cosa, però quan parlem d'eixir amb un bebé, el "per si de cas" sempre està present. Un pare o mare sempre ha de dur tot el necessari per superar qualsevol situació inesperada: un canvi d'oratge, una pixarradeta fora de lloc o alguna coseta pitjor, la gana de la criatura, l'avorriment...

Cal que anem ben prepartas, però no sigueu exagerats, que després tot pesa... Vos anem a contar què és el que duguem a la nostra motxilla. Tot el que relacionem ací no ho portem a la motxilla porta bebé. Som dos, així que s'ho repartim entre la motxilla de Joan i altra de més menuda.

Roba: sempre duguem muda "de tot", des de samarretes fins a calcetins. Com sabeu, hi han fugues per dalt i per baix que no es poden controlar. A més a més anar segut en la motxilla pot porvocar que  el bolquer es moga, encara que no és habitual. Segons l'oratge i l'estació de l'any que feu l'eixida heu de dur un tipus de roba o un altre, però el que no ens falta mai són un parell de jaquetes, una de més grossa i altra de més lleugera.

Coses d'higiene: bolquers (com a mínim cal agafar un parell),  tovalletes humides (intenteu dur un paquet menut o un que estiga a mitges, per la qüestió del pes) i tampoc va malament dur un canviador d'un sol ús. Si aneu amb compte no caldrà que el reballeu al fem i el podreu tornar a utilitzar. Els podeu trobar als supermercats i són molt lleugers i no ocupen res.

Menjar: si el vostre fillet pren pit, perfecte. És el més cómode, a banda de ser el millor aliment. Si no en pren, no passa rés. Només heu de ser previsors, tindre-ho tot preparat i comprar-vos un bons termos que aguanten els aliments atemperats. Suposa dur més pes però també dugueu el vostre entrepà, no?
Este tema mereix una pàgina per ell mateix, així que més avant vos contarem les nostres experiències amb els bibes i les sopetes amb més detall.

Aigua. Si encara mama, no teniu problema. Sou la millor font d'hidratació. Si no li doneu pit, no oblideu agafar un bibe amb aigua. Si fa calor doneu-li de beure més a sovint. Recordeu que els heu de rehidratar!

Xuplons. El nostre fill utilitza xupló i sempre el duguem ben enganxat a la motxilla per no perdre'l. A més, duguem sempre un parell de recanvi per si de cas. Resulta relaxant i pot ajudar a dormir.

Joguets: nosaltres per ara (7 mesos) duguem dos coses sempre: "pato", que és un pelutx menut, i un sonall que duguem penjant d'un llaç per no perdre'l per la muntanya. Joan no el fa servir massa, ja que amb tots els estímuls externs en té prou. Encara i tot, els joguets ens han ajudat en algun plor.

Imprescindibles (recursos que mai oblidem):

Crema solar: encara que no faça sol no deixeu de ficar-li crema protectora. Els núvols no paren la incidència del sol.  Recordeu posar-li abans d'eixir de casa i al llarg del dia més d'una vegada. Els xiquets tan menuts no han d'estar exposats al sol directe, així que a més de posar-los crema, cobriu-los amb una bona gorra, ulleres de sol i un para-sol a la motxilla.

Gorra o capell, segons l'època de l'any. Un buff també és una opció molt recomanable per tapar el cap a la criatura. En hivern el cobrirem principalment pel fred i en estiu, per protegir-lo del sol.

El buff o la braga de coll també és bàsica quan fa fred ja que servix per tapar la gola i fins i tot el cap.

Mocador gran: a nosaltres ens agrada molt este recurs, tant per al fred com per la calor.  Servix per cobrir al xiquet si baixa la temperatura, per recolzar el cap quan dorm o per fer-li ombra i protegir-lo del sol. Si l'agafeu, no oblideu unes pinces per evitar que el mocador s'envole. Ben mirat fem una pinta un poc rara, però va ben protegit del sol i a més, li sembla una joguina genial.

Ulleres de sol. El sol i les radiacions UVA són dolentes pels ulls dels vostres fills. Hem d'intentar acostumar-los des de ben menuts a utilitzar les ulleres de sol si anem a la muntanya. Les ulleres de sol per a bebés i xiquets menuts duen una goma elàstica per aguantar-los-les posades, la qual, a més a més, pot ser un bon recurs per aguantar la gorra.  (Llegiu la pàgina 68 de Montañismo con niños)


De poc que se'ns oblida... també duguem a Joan!!!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Ens interessen moltíssim les vostres experiències, voleu compartir-les amb nosaltres?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...