divendres, 1 de desembre de 2017

La tardor a la Font Roja d'Alcoi: pujada al cim del Menejador

Diumenge passat vàrem anar a passejar pel parc natural de la Font Roja, a Alcoi, amb el club de muntanya AGDA de Salem. Vàrem seguir la ruta groga, que puja fins el cim del Menejador, el més alt de tot el parc. En total, i segons el Wikiloc, 7,4 km, encara que en realitat són un poc menys, uns 7 km (en els plafons d'informació indica que són 6 km, segurament també s’han quedat un poc curts).
És una ruta xula, molt adequada per la tardor, quan els aurons i els roures han agafat una tonalitat groguenca que els fa destacar entre el verd fosc de les carrasques. I molt senzilla, adequada per a tota la família.


La ruta comença al mateix pàrquing del Santuari de la Font Roja. Cal pujar per les escaletes, creuar una zona de pícnic amb taules i castanys fins trobar les primeres indicacions. Ací mateix comencen les tres rutes del parc, roja, groga i blava. La ruta que hem seguit és la groga, que puja al cim del Menejador.


Comencem a caminar per una pista formigonada, que uns metres més enllà ens porta a la boca d’una cova on els menuts sempre troben un poc d’aventura. La “cova” no és més que una escletxa entre dos roques, però és un bon punt de partida per plantejar l’excursió com una gran aventura. Seguint la pista, arribem a la zona anomenada el pla de la mina on podem vore la reproducció d’una carbonera, un forn de calç i el primer mirador que trobem en la nostra ruta. En front mateix de esta zona, la ruta groga es bifurca. Es pot triar entre anar recte per la pista o pujar per una senda amb escalons de fusta directament cap al Menejador. Tant se val, perquè com que la ruta és circular, si vas per un, tornes per l’altre costat. Nosaltres vàrem pujar per la senda, i trobem que és la millor opció, ja que la pujada és molt entretinguda per enmig del carrascar, malgrat el desnivell. L’altra opció, pujar per la pista, es pot fer massa avorrida per als menuts, ja que ofereix menys atractius. Per contra, es fa més entretinguda de baixada, i és més segura per a baixar (als menuts ben be sabeu el que els agrada baixar corrent) que la senda del carrascar, que té major desnivell i està plena d’escalons.


Així, una vegada superada la senda, tornem a eixir a la pista, ja quasi en el cim. Sols cal pujar un poc més per arribar de seguida a una plana on hi ha una bassa, i des d'este punt, ja es veuen les antenes de la casa dels guardes forestals. En pujar al cim hem tingut la sort que la boira que ens ha acompanyat durant tota la pujada s'ha obert, i ens ha deixat contemplar tot l’Alcoià i més enllà. Unes vistes genials!!

Ara ja sols queda baixar per la pista, passar per un pou de neu molt espectacular, per un mas i seguir entre carrasques, aurons i roures fins el santuari.


És una ruta molt recomanable, com també la roja, que baixa pel Barranc de l’Infern i que es pot fins i tot combinar amb esta groga.

Per acabar bé el matí, hem dinat de pícnic a les tauletes del santuari. Allí mateix també hi ha un restaurant on ens hem fet el cafenet abans de tornar cap a casa, contents i fresquets després de la nostra excursió.

Característiques de la ruta: 
Circular: 7,4 km (probablement un poc menys)
Punt més alt: 1354 m (cim del Menejador segons el mapa del IGN)
Punt més baix: 1040 m (santuari de la Font Roja)
Temps: 3h 58 min. en total. 1h 43 min. en moviment (la diferència és per les parades, esmorzaret, vistes i fotos des del cim...)
Menuts: Joan (5 anys, a peu i sense problema) i Guillem (quasi 3 anys, encara en la motxilla i a peu en algun punt de la baixada). També hi participaren altres menuts d'entre 5 i 12 anys.


En el Wikiloc:
Powered by Wikiloc

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Ens interessen moltíssim les vostres experiències, voleu compartir-les amb nosaltres?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...