dijous, 24 d’abril de 2014

Circular de Chulilla a Charco azul


El diumenge 13 d'abril decidírem descobrir un racó de la comarca dels Serrans que no coneixíem encara: Chulilla. ¡I com ens ha agradat!


A Chulilla s'arriba des de València per la carretera d'Ademuz, heu de prendre el desviament de Losa del Obispo - Chulilla i una vegada passeu Losa, a 6 km, trobareu la vostra destinació. Per la carretera vam poder comprovar com l'incendi de l'any 2012 va cremar una part molt important del terme, però una vegada vam arribar al poble descobrírem el paisatge verd i encisador del Túria.

Només s'arriba al poble hi ha a mà dreta un aparcament molt gran. La nostra sorpresa va ser que quan arribàrem hi havia cua per aparcar. Ens vam tirar les mans al cap pensant que havíem arribat a Port Aventura i que tot estaria ple de gent. A més a més, ens havíem quedat sense lloc on deixar el cotxe. Semblava que no començava bé el dia. Malgrat tot, vam creuar el poble per la carretera principal i finalment vam trobar lloc on deixar-lo. Més tard, vam descobrir que la majoria de cotxes eren d'un grup de ball llatí (sí, la mateixa cara vam posar nosaltres) que havien quedat per fer una ruta. El que si és cert, és que és una zona d'escalada molt interessant per la qual cosa, si aneu un diumenge, el més segur és que trobeu molts cotxes en este pàrquing. En tot cas, no sabem on van anar els del ball de saló perquè a diferència del que semblava al vore tan de trànsit, després no ens vam trobar a molta gent i a cap grup ballant samba entre els xops.


Vam arribar massa tard, cap a les 11 (quin horari mare de Déu!) i vam decidir fer una ruta curteta, i ausades que ho va ser. Es tracta del SL CV 74 que no arriba als 4 km, però encara i tot ha estat molt intensa. Joan va fer un bon tros caminant, va passar per ponts, va seguir un itinerari botànic, va vore papallones, va donar de menjar galetes de dinosaures als peixos... i va tirar moltíssimes pedres al riu.

Joan ja ha fet 18 mesos i té moltes ganes de caminar. Esta és una ruta perfecta per iniciar-se de veritat en el senderisme com a un bíped i no com a un bebé en la motxilla. Si teniu xiquets menuts com el nostre, o un poc més grans, o si el teniu tan xicotet encara que només podeu eixir amb carro, o voleu fer proves amb motxilles ergonòmiques... Per tots vosaltres, esta és una ruta molt recomanable, heu d'anar a Chulilla i fer este itinerari.


És una ruta circular. El començament el trobareu prop de la plaça de la Baronia. junt al carrer que creua el poble, i la reconeixereu de seguida perquè està plena de bars i terrasses. Si aneu pel carrer principal en direcció cap a la Losa del Obispo, només passar el semàfor, trobareu en el cantó d'un carrer perpendicular al carrer principal, la indicació "Charco azul". No hi ha cap pérdua, tireu endavant, les indicacions a l'inici vos duran per carrerons cap al barranc, seguireu per un camí agrícola mentres descendiu cap al riu entre camps de garroferes. Seguiu sempre el camí principal i en un no res es trobareu dins del barranc. Trobareu un encreuament que potser vos confonga. El camí que ix cap a l'esquerra, que es dirigeix cap a un pont,  l'heu d'evitar, per ahí tornareu. A hores d'ara,  haureu d'agafar el camí que va cap a la dreta. Anireu paral·lels a les parets de la roca i la zona d'escalada. Sempre heu de seguir el camí de la dreta i continuar cap a l'antiga central. Heu de creuar el canal, i si els vostres fills van a soles caminant heu d'anar amb compte ja que la protecció de les baranes no és massa bona.Una vegada passeu la central en uns metres es trobareu amb el "Charco azul". Es tracta d'una platgeta natural on podeu fer una parada. 
Charco Azul

Des d'este punt la tornada l'heu de fer seguint el curs del riu, haureu de passar diferents ponts de fusta i pedra, trobareu racons bonics on descansar i disfrutar de l'aigua i podreu seguir les indicacions de l'itinerari botànic. Arribareu a un punt on el camí s'obri en una explanada coneguda com la "Peña de la Judía". És el lloc perfecte per fer un mos, jugar amb l'aigua, a la pilota, al que vos done la gana perquè hi ha molt d'espai per què disfruten els vostres fills.
Peña de la Judia
Si seguiu la senda, el camí continua sent ample, senzill i còmode. El camí rodeja el castell i connecta amb la part baixa de Chulilla.
Si aneu amb carro i no amb motxilla, atenció, vos recomanem el següent: deixeu el cotxe en este punt on nosaltres acabem la ruta, a la part baixa del poble. Des d'ací fins Charco azul teniu un camí ample i planer perfecte per a les quatre rodes. Això sí, en este cas es convertix en una ruta lineal, ja que no podeu seguir amb carret la ruta circular completa, però és una molt bona opció. I sí, estem pensant amb vosaltres, Antón, Ana i Vera.

Plaça de la Baronia

Per tancar el matí amb felicitat completa heu d'anar a la plaça de la Baronia on trobareu tres o quatre bars on fer-vos una cervessa ben fresca. És una plaça molt ampla per poder disfrutar grans i menuts.

Esperem que vos agrade esta crònica i s'animeu a visitar Chulilla amb els vostres fillets! Ja ens contareu!Característiques de la ruta:
Circular:3,4 km.
312 m - punt més alt
235 m - punt més baix
140 m - desnivell  de pujada
Edat dels bebés: 18 mesos (Joan)
1 comentari :

  1. Hola, queremos ir con mi hijo de 9m pero no se si se puede ir en carro, y me gustaria saber si hay algun sitio donde bañarse o refrescarse?

    ResponElimina

Ens interessen moltíssim les vostres experiències, voleu compartir-les amb nosaltres?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...