dimecres, 2 d’abril del 2014

"Los jóvenes castores" per a futurs muntanyers

Hui és 2 d'abril, el Dia Internacional del Llibre Infantil, i no ens podem anar a dormir sense fer-vos la nostra recomanació lectora. No es tracta d'un llibre, sinó d'una col·lecció de llibres. No aneu a trobar-la en les llibreries, potser sí en alguna de vell, i el més segur és que al facebook de Yo fui a EGB ja han parlat d'ella. Anem a fer memòria de la nostra infantesa...

Vos recomanem els llibres de "Los jóvenes castores". Es tracta d'uns llibres publicats a Espanya als anys 80 per Montena i que no han tornat a reeditar. Jaimito, Jorgito i Juanito, els nebots del Pato Donald, van ser els protagonistes de: Biblioteca de los Jóvenes Castores, Manuales de los jóvenes castores, Nosotros, los jóvenes castores i Las aventuras de los jóvenes castores




Són uns llibres fantàstics per apropar els xiquets a la natura i la muntanya, conéixer els animals,  i tindre respecte i amor pel medi ambient. Alhora són un exemple de bon comportament. En este equip mai faltava la col·laboració i l'ajuda, sempre estaven utilitzant la imaginació i la intel·ligència per fer activitats i tallers.


En el llibre Montañismo con niños de Víctor Riverola i Jekaterina Nikitina, els autors aconsellen la lectura d'estos llibres en el capítol 10 en què parlen de pel·lícules i llibres relacionats amb els xiquets i la muntanya.

Va ser en eixe moment quan "papà sherpa" va recordar que de xicotet estos llibres van ser dels seus més estimats. També va recordar que des de fa anys i panys els guardava en una caixa, i així va ser que anàrem a regirar caixes i finalment els trobàrem. No tenim les quatre col·leccions, només un número dels quatre que formaven la sèrie Nosotros, los jóvenes castores i esta vegada sí, la col·lecció sencera de "Las aventuras de los jóvenes castores".

Actualment estan en la prestatgeria a l'espera que Joan els puga llegir i disfrutar. Esperem que li ajuden a estimar un poc més la natura.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Ens interessen moltíssim les vostres experiències, voleu compartir-les amb nosaltres?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...