divendres, 12 d’abril del 2013

Un passeig per la Cartoixa de Porta Coeli


Un passeig lleuger per la zona de la Cartoixa de Porta Coeli. El paisatge de pins és bonic, però destaquen, sobre tot, les vistes de la Cartoixa. Molt recomanable per passar el matí.
Pels voltants de la Cartoixa hi ha moltes rutes per fer. Nosaltres trobàrem esta per Wikiloc i ens va agradar per la distància que s'adaptava prou al que podíem fer amb el nostre fill. Encara i tot canviàrem un poc l'itinerari eliminant una part, però al final ens desviàrem i vam fer més quilòmetres dels que tocava. Esta ruta s'inicia en un clar vora la carretera on no hi havia ningú quan començarem, però que en tornar estava ple de famílies que passaven el dia de "pic-nic". Era el dia de Sant Vicent i tot estava ple de catxirulos. És una zona d'esbarjo, és un bon lloc on dinar i ample perquè els xiquets juguen si aneu amb més majors que el nostre fillet, sempre que no siguen dies de Pasqua que està de gom a gom.
A l'inici, no sols no hi havia ningú, sinò que tampoc trobàrem cap senyal. Aleshores si féu este recorregut el millor és que aneu amb gps perquè trobar el començament a simple vista és difícil. Al llarg del recorregut el camí no té pèrdua, encara que com es creuen tantes rutes per esta zona potser s'enganyeu i feu més quilòmetres com ens va passar a nosaltres.

restes de l'ermita
Al llarg de tot el recorregut el camí és ample, llevat d'un xicotet tram al començament que no té cap dificultat. La recompensa del matí és arribar a la Cartoixa. L'entrada no està permesa però des d'este punt podeu contemplar totes les seues estructures. Poc més avant trobareu les restes d'una antiga ermita.
Encara que a les fotos semble que va ser un calorós dia de primavera pel sol que feia, no va ser així, bufava un fort vent que baixava la sensació tèrmica i que va fer molt incòmode un passeig molt senzill.

Consells pràctics: recordeu sempre que "una oroneta no fa primavera", que és una estació prou enganyosa i que un dia amb sol pot ser fred o calorós. Hem d'anar preparats per a tot quan eixim amb una criatura tan menuda. A la motxilla caben moltes coses i el pare que no duga el fill també du motxilla, així que no hi ha problemes d'espai. Nosaltres tenim tres recursos que no poden faltar: la gorra, un mocador i una braga per al coll. De segur que teniu una braga de coll, nosaltres li la fiquem a Joan, li tapa el coll i fins i tot el cap (la que du Joan a les fotos és de color rosa). En este cas ens va vindre molt bé per tapar-lo i aguantar-li la gorra que se li envolava pel vent. La gorra és bàsica per  protegir-los del sol i mantindre calent el seu cap. També duguem gorret d'hivern per si calguera. Agafeu un mocador gran que tant val si fa fred com si fa massa calor: és perfecte. 

La ruta en wikiloc

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Ens interessen moltíssim les vostres experiències, voleu compartir-les amb nosaltres?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...